Moj Trend
Swiss Halley agencija

18.12.10.

KAKO DA SE OPORAVIŠ POSLE LUDO PROVEDENE NOĆI

Burna noć, koja čašica više, malo prospavanih sati i tvoj organizam je izgubljen. Prvi signali umora i vidljive promene na tvom telu su: dehidrirana i suva koža, naduveni podočnjaci, umorne noge i prekomerno i neprijatno znojenje.

Momentalno reaguj
Prvo pravilo koje moraš zapamtiti jeste da nadoknadiš tečnost po samom dolasku kući, a ne samo posle spavanja. Dakle ,pre nego što legneš u krevet korisno je popiti što više čiste vode čak i kada ne osetiš žeđ. Isto važi kada se probudiš i u toku dana.

Osim toga, nanesi na čistu kožu lica pozamašnu dozu hidratantne kreme. Kada legneš u krevet, nađi pogodnu poziciju za bolje strujanje krvi , tako što ćeš staviti jedan jastuk iza leđa, što je dobar način da se posle ustaneš bez oteklih i umornih nogu.

Trajanje spavanja 
1) Ako planiraš da spavaš barem osam sati kako bi se otklonio umor, to je dobra odluka. Preporučuje se da se pre spavanja popije čaša mleka sa jednom kašikom meda, a ako imaš problema sa varenjem, biće dobar i čaj od kamilice, lipe ili cveta narandže.

2) Ako ipak imaš svega 5 sati sna i nemaš vremena ni za mleko ni za čaj: u tom slučaju ti je važno da otkloniš osećaj umora u nogama tako što ćeš naneti osvežavajući gel (od mente na primer) masirajući lagano od članaka prema kolenima. Pri spavanju stavi noge u viši položaj tako što ćeš se pomoći jastukom ispod stopala i članaka. Za lice ne zaboravi osvešavajuću kremu.

3) U slučaju da imaš izuzetno malo vremena za spavanje: u prodaji postoje gotovi proizvodi koji pomažu da se podočnjaci što pre oporave i odmore. Radi se o maskama za lice i podočnjake za jednokratnu upotrebu i sa efektom "led".Sadrže drenirajući sastav koji briše kesice ispod očiju i znakove umora, dovoljno je naneti masku na čistu i suvu kožu i ostaviti je da deluje 5 minuta.

Na kraju, možeš se posvetiti aromaterapiji. U prirodi postoje supstance koje kada se pospu po čaršavu i jastuku, pomašu boljem snu i daju prijatan osećaj opuštenosti. Probaj aromu lavande koja je oduvek smatrana dobrim saveznikom sna i relaksacije.

Buđenje 
Kada se probudiš, obavezno se  istuširaj i operi kosu, kako bi se uklonio neprijatan miris burne noći, naročito ako je konzumiran alkohol. Najbolje sredstvo za osveženje su gelovi za tuširanje na bazi mente ili eukaliptusa, koji daju momentalni osećaj svežine. Esencija mandarine je korisna ako želiš efekat energije.

Sredstva za lepotu 
Čim nađeš vremena, napravi masku za lice domaće proizvodnje: iseci sredinu jabuke, nareži kolutove krastavca i sve to izmiksaj. Tome dodaj 3 kašičice mineralne vode i nanesi smešu na lice, ostavljajući da deluje 15 minuta. Isperi potom sve mlakom vodom. Kao završni dodir, pređi preko lica tvojim uobičajenim tonikom za čišćenje lica.

Za umorne i crvene oči postoji jedno prirodno sredstvo: stavi sasvim malo vode da proključa, dodaj prstohvat majčine dušice i dva prstohvata zelenog čaja. Skloni sa vatre i ostavi da odstoji. Iscedi čaj od listića i koristi ga tokom dana za često natapanje pamučne vate koju ćeš staviti na kapke da deluje.

Ne zaboravimo pakovanja koja smiruju kongestiju (nakupljanje tečnosti na jednom mestu) na bazi kamilice, sleza ili mineralne vode: spremi ih kao kada spremaš čaj, pa vatu natapaj time, te stavi na oči da deluje.

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...