Moj Trend
Swiss Halley agencija

28.11.10.

TOP 5 NAJROMANTIČNIJIH PESAMA NA SVETU


Lutajući po jutjubu, u meni se stvorila potreba da sa vama podelim delić emocija izazvanih nekim od najlepših romaničnih pesama ikada napisanih Kreirala sam malu listu romantičnih melodija po mom ukusu, najlepših na svetu.

5. More Than Words- Ikstrim (Extreme)
  Album Pornograffitti del 1990.
 Ovu pesmu je napisao gitarista benda Ikstrim, Nunjo Betankur, u originalnoj verziji, koja traje 5 minuta i 34 sekunde. Zajedno sa Gerijem Čerounom svira na akustičnoj gitari i pevaju u divnom duetu. 23. marta 1991. godine balada ulazi u Billboard Hot 100, i posle dve nedelje dostiže poziciju broj jedan američke liste.  

4. Careless Whisper - Džordž Majkl 
Izašla u julu 1984. godine, ova pesma osvaja prve pozicije svih mogućih čartova(UK Singles Chart) i u 17 zemalja, kao i u SADu gde je ostala 3 nedelje na prvoj poziciji najslušanijih pesama. 


 3. Lady - Keni Rodžers
Pesmu je napisao i producirao Lajonel Riči,a snimljena je 1980. godine. Keni Rodžers je jednom rekao u intervjuu: "Ideja pesme je bila da Lajonel Riči dođe iz sveta R&B, ja iz sveta kantri muzike, a da se nađemo negde na pola puta, tj. u pop muzici". Čart pozicije ove pesme govore o njenoj ogromnoj popularnosti.

2. Hello - Lajonel Riči
Autor prethodnog hita Lady, Lajonel Riči piše i pesmu Hello, koja je objavljena 1984. godine. Posle nedelju dana dostiže prva mesta u tri čart liste Amerike, i prvo mesto Britanske čart liste.

1. Nights In White Satin - The Moody Blues
Pesma engleskog  benda izašla 1967. godine
Uprkos činjenici da je pesma jedna od najslušanijih starih balada danas, svojevremeno nije imala značajniji uspeh. Možda je jedan od razloga dužina originalne verzije od 7 minuta i 17 sekundi, što je bilo nezamislivo šezdesetih godina. Danas postoje dve verzije pesme, obe bez prisustva orkestra, bitnog elementa svih pesama u albumu grupe. Prva verzija je veoma siromašna, traje 3 minuta i 6 sekundi i realizovao ju je Redwave. Druga verzija, mnogo bliža originalu, traje 4 min i 26 sekundi. 


A koja je vaša lista najromantičnijih pesama ikada?

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...