Moj Trend
Swiss Halley agencija

12.11.10.

ČUVAJTE SE LAŽNE PORUKE NA FEJSBUKU!

Stručnjaci G Data SecurityLabs upozoravaju na novi napad fišinga (mrežna krađa identiteta) od kog korisnici fejsbuka dobijaju poruku koja izgleda original Fejsbuk obezbeđenja (Facebook Security). U stvari se radi o veoma dobroj imitaciji. Ko dobije ovu poruku, od njega se traži da klikne na jedan link kako bi posle upisao svoje ime, adresu, imejl,šifru i datum rođenja kako bi se sprečila navodna deaktivacija ličnog porfila. Neki korisnici su bili sumnjičavi prema ovoj poruci i signalizirali je pravom fejsbuku.

Stručnjaci G Data SecurityLabs smatraju da je već veliki broj korisnika fejsbuka podlegao ovoj prevari, koja kao forma napada ima tehničku definiciju "homografski napad". Obično sajberkriminalci koriste ovu metodu da bi falsifikovali imena određenih internet domena kako bi oni izgledati autentični, kao na primer zamišljeni sajt http://www.exampled0main.com gde slovo "o" biva zamenjeno jednom  nulom. U drugim slučajevima, slovo "o" može da se zameni karekterom nekog drugog pisma (arapski, hebrejski, grčki ćirilica) koje je identično.
 Korisnici G Data su već zaštićeni od ovakvog tipa napada. Verzije 2011 nude razne pakete sigurnosti koji blokiraju ovakve linkove sadržane u porukama. 

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...