Moj Trend
Swiss Halley agencija

15.11.10.

DŽEJMS BLANT SPREČIO TREĆI SVETSKI RAT NA KOSOVU!

Možda mnogi od vas ne znaju, ali Džejms Blant, pre nego što će postati jedan od najcenjenijih pevača sveta, bio je vojnik britanske vojske, ali još manje od vas zna činjenicu (koja je izašla na videlo  pre svega nekoliko sati) da je  Džejms Blant zaslužan za sprečavanje incidenta koji bi neminovno doveo do izbijanja trećeg svetskog rata! To su njegove lične reči koje je rekao u intervjuu Sandej Tajmsu.

Ispričana situacija se odnosi na jun mesec 1999. godine kada se vojnik Džejms nalazio na komandi jedinice britanskih padobranaca i komandosa na Kosovu, i kada mu je general Vesli Klark naredio da napadne oko 200 ruskih vojnika, kako bi uspeli preuzeti prištinski aerodrom pod svojom kontrolom. Iako je Džejms bio svestan da se oglučuje o naredbu i da će verovatno biti procesuiram na vojnom sudu, pevač pesme "You're beautiful" shvatio je da bi takva akcija dovela do ozbiljne posledice i zbog toga odlučuje da ne izvrši naredbu! Oglušavanje o direktno naređenje je imalo velikog odjeka među njegovim predpotstavljenima, što je rezultiralo da, mnogo sati posle, general Majk Džekson izda kontranaredbu da se napad ipak ne izvrši, dodajući: " Ne želim da moji vojnici imaju odgovornost izazivanja trećeg svetskog rata."
Pevač je objasnio u intervjuu i podvukao da on ne bi napao ruske vojnike na aerodromu čak ni u slučaju da nije bilo kontranaredbe, dodajući: " Postoje stvari za koje sa sigurnošću znate da su pogrešne, i tada morate da se usprotivite."
Da li je uloga spasioca dodeljena Džejmsu Blantu preterana ili ne? Prosudite, kao uvek, sami.

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...