Moj Trend
Swiss Halley agencija

28.11.10.

HARD DISK ON LAJN OD 30GB, BESPLATNO

Prošla su ona grozna vremena kada ste imali Windows 95 i hard disk sa svega 1 GB memorije... ali ipak nekako se i dan danas nalazimo u istoj situaciji žaleći se na manjak memorije u kompjuteru. Nje izgleda nikad nije dosta. Za to postoji nekoliko sajtova koji vam izlaze u susret.

Ovaj sajt nam daje na raspolaganje 30GB besplatne memorije on lajn: tj. 25GB za muziku i fotografije i 5GB za ostale vrste dokumenata. Postoji i mogućnost da modifikujete sigurnost pristupu vašim fajlovima: od  potpune sigurnosti kada samo vi imate pristup, do podeljene, tj. mogućnosti da jedna ili više osoba koje vi odredite imaju pristup vašim fajlovima. Takođe postoji mogućnost da se vaša on lajn memorija poveća na 100GB, ali tada ćete morati učestvovati uz mali novčani iznos. U tom slučaju, na vaš kompjuter će se instalirati mali program koji će on lajn memoriju smatrati perifernom. Dakle, jedan klik i već ste tu. 

Sajt 4shared nam nudi 10GB besplatne on lajn memorije, ali za razliku od prethodnog sajta, ne precizira vrstu fajla.Dakle bilo da se radi o fotkama, muzici, dokumentima ili bilo kojoj drugoj vrsti fajla, 4shared ne pravi razliku.


Takođe servis za filestorage on lajn, nudi svega 2GB besplatne memorije. Ali smo u sigurnim rukama, jer je ime provereno. Za sada je dostupno samo korisnicima operativnog sistema Linuks, ali je najavljeno da će on lajn memorija  kuće Kanonikal biti dostupna i za korisnike Windows.

I ovde imamo sličnu situaciju kao sa UbuntuOne: 2GB on lajn memorije, klijent mora instalirati program na svom kompjuteru. Prednost Dropboxa je što se može instalirati na iPhone-u, a aplikacija je besplatna.

Google Documents je najnoviji servis koji nudi 1GB hard diska on lajn, a za svaki dodatni gigabajt plaća se 0,25$ više. Mala memorija, ali u sigurnim rukama.

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...