Moj Trend
Swiss Halley agencija

3.12.10.

AMERICA'S NEXT TOP MODEL: POBEDNICA JE KOST I KOŽA!

Digla se velika prašina i gomila kritika o programu 'America's Next Top Model'. U poslednjoj sezoni realiti šoua, koji vodi Tajra Benks, pobedila je jako mršava devojka. Protesti se su se digli protiv pogrešne poruke koju ovakav izbor žirija šalje mladim devojkama.
Nije da su ostale konkurentkinje bile jače fizičke forme, ali En Vard (19 godina) je visoka 1m i 87 cm i "teška" svega 45 kg, tako da je devojka kostur presvučen kožom. 
Još u avgustu čula su se nezadovoljstva oko promocianalnog spota ovog rialitija, u kojem jedan od žirija -Mis J. Aleksander- pokazuje kako uspeva da zatvori šake oko Eninog struka, zadovoljno komentarišući: "Imas struk manji od mog". U nastavku, Tajra Benks se izvinila zbog pogrešne reklame, jer i ona sama želi da promoviše modele koji nisu u skladu sa zahtevima modnog sveta, braneći i sam šou za koji tvrdi da je uvek preferirao devojke sa "brojem više" poput Vitni Tomson, pobednice iz 2008. godine. 
Treba ipak reći, ma koliko se Tajra Benks trudila da tvrdi suprotno, učesnice realitija "America's Next Top Model" većinom su anoreksične i  one devojke koje uspeju da dođu do najužeg izbora ovog rialitija teško da se mogu svesti pod "normalnu" konstituciju . Pobeda En Vard potvrđuje da svet mode i dalje preferira devojke koje su kost i koža. Nemojte ovo pokušavati kod kuće!

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...