Moj Trend
Swiss Halley agencija

8.12.10.

NAJČUDNIJE STVARI ZAPLENJENE NA AERODROMU

Dok se pojačavaju antiterorističke kontrole na aerodromima širom sveta, zaplenjeni predmeti putnika su sve bizarniji. Najbizarniji! 
LJUDSKE OČI U PRTLJAGU - London, aerodrom Stansted 2007. godine. Jedan putnik je podvrgnut rutinskoj kontroli, naročito strogoj posle terorističkih napada u metrou, ali putnik nije nikakav terorista, sa sobom ne nosi oružje, ali zato nosi sa sobom nešto sasvim neočekivano i bizarno. U njegovom prtljagu nađeno je 10 ljudskih očiju koje plutaju u tečnosti za konzervisanje. Očigledno je da se radi o trgovanju ljudskim organima. Dakle, službenici obezbeđenja aerodroma moraju imati i jak stomak za svoj posao.
MAJMUNI U GAĆAMA - Raznih je primera da putnici stave nešto u svoj intimni veš, ali jedan od bizarnijih primera je je iz Štokholma gde je uhvaćena žena u pokušaju da prokrijumčari 75 malecnih zmija u svom grudnjaku. Momentalno je uhapšena.
U Melburnu, u Australiji, jedna žena je sakrila pod suknjom kesu punu vode i u njoj 51. tropsku ribicu veoma retke vrste. U Los Anđelesu je uhvaćen u krijumčarenju stariji gospodin, koji je trakom zalepio albino guštere gekone za svoje butine, zatvorene u kutije. Drugi čovek je pokušao preneti avionom 4 retke ptice sakrivene u torbi koje su pobegle i počele da lete po terminalu. Vrhunac pokušaja krijumčarenja životinja bili su majmuni sakriveni u prtljagu među intimnim vešom.

Postoje zaista neverovatni slučajevi, poput žene koja je umesto šnale za kosu stavila kameleona, kao da ga niko nije imao šanse primetiti, jer kameleon menja boju. Htela je iz Dubaia leteti za Englesku. Kameleon ju je izdao, naglo promenivši boju.

Droga ipak ima primat u krijumčarenju preko avionskog leta.  Obično se kesice sa drogom sakriju u hranu, kao na primer u ogoman afrički luk. Neki koriste seks igračke kao kamuflažu, a jedan čovek je zaustavljen posle kontrole rentgen zracima, jer su se otkrili paketići u sakrivenom odeljku njegovog prtljaga. Frka se podigla bez razloga, paketići nisu sadržavali drogu, već sir!

LEŠ NA INVALIDSKIM KOLICIMA - U Nju Jorku je nedavno jedan krijumčar drogom smislio način da prenese supstancu. Napravio je čokolade od heroina. Neko pokušava da prođe pregled sa motornom testerom, neko sa dijamantima u vrednosti od pola miliona dolara, a neko pak ima nameru da prenese mrtvu mačku ili zaleđenu glavu jednog majmuna.
Ipak, bez daljnjeg najsablasniji primer jeste pokušaj jedne čileanske porodice da izbegne plaćanje poreza za prenos preminule osobe. Naime, oni su svog mrtvog rođaka stavili u kolica za invalide kako bi prošao kao živi putnik sa kvadriplegijom.

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...