Moj Trend
Swiss Halley agencija

4.12.10.

OPREZ SA FEJSBUK APLIKACIJOM ŠPIJUNIRANJA

Evo aplikacije za fejsbuk koja ti obećava otkrivanje osoba koje su ti posetile profil na fejsbuku, aplikacije koja ti krade i lične podatke!

Ako instaliraš aplikaciju za fejsbuk koja ti kaže:“OMG OMG OMG... I cant believe this actually works! Now you really can see who viewed your profile!" iza koje ti sledi link, to nije dobar znak. Alarm stiže sa sajta Sophos, proizvođača softvera za informatičku sigurnost, koji nas upozorava na Profile Watcher od Profilespy koji je do sada prevario preko 60.000 korisnika.
Aplikacija obećava da će zadovoljiti jednu od najvećih želja većine korisnika fejsbuka, a to je otkrivanje identiteta drugih korisnika koji posećuju njihov profil. Ali, jednom napravljen klik na link primamljivog oglasa, aktivira se zamka! Profile Watcher te pita da li sme da pristupi tvojim ličnim podacima, kao i svaka aplikacija. Ako pristaneš, ne samo da neće zadovoljiti tvoje zahteve,  već ti daje udarac s leđa, objavljujući na tvom zidu gomilu đubreta, u najboljem slučaju nepoželjne reklame koje posle kruže među tvojim prijateljima. Još jednom se napominje, budi oprezan ako želiš postati mali agent 007 na fejsbuku.

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...