Moj Trend
Swiss Halley agencija

11.12.10.

U BLIZINI KANARIJA ATLANTIDU OTKRIO GOOGLE EARTH?

Ono što sledi jeste izjava za novinarsku konferenciju Gugla u kojoj Gugl pokušava da objasni neke od "anomalija" primećenih na morskom dnu Atlanskog okeana u blizini Kanarskih ostrva. Možda mnogi ne znaju, ali misteriozna arheološka otkrića nisu nepoznata ovom arhipelagu (prvo otkriće su piramide Guimar koje je otkrio Tor Hejerdalslavni norveški arheolog; drugo otkriće su drevno pleme Guančimisteriozan narod arijevske rase, crvene kose i izdužene lobanje tzv. dolikocefalus). Ne zaboravimo Platona, koji svojim pisanim dokumentima svedoči o postojanju Atlantide upravo na ovom mestu.

http://maps.google.it/?ie=UTF8&ll=31.302022,-23.972168&spn=2.243442,5.603027&t=h&z=8




Zahvaljujući tehnologiji, program Google Earth sa svojom novom ekstenzijom Ocean, omogućava nam da plovimo morima i okeanima i da vidimo njihova dna. Tako je uradio i Berni Bamford, inženjer engleske aeronautike. I na koordinatama 31° 15' 15.53"N i 24° 15' 30.53W(link) naišao je na nešto što se može opisati kao "pogled iz aviona na nešto što liči na grad", jedan skoro savršen kvadrat, sa mrežom koja liči na raskrsnice ulica nekog grada; jedna struktura koja izgleda stvorena ljudskom rukom i nalazi se na 5,5 kilometara morske dubine, nedaleko od Kanarskih ostrva, a na manje od 1000 km od afričke obale. To je mesto gde je i Platon opisivao Atlantidu: "Dalje, od uskih stubova nazvanim Herkulovim, bilo je jedno ostrvo. I to ostrvo bilo je veće od Libije i Azije zajedno.i sa njega se moglo preći na druga ostrva i kontinent naspurot njih.". Dimenzije otkrivenog dela ipak nisu kolosalne kako to Platon tvrdi,ali sugerisanje legende o Atlantidi pogodio je Bamfordovu maštu, koji je stupio u kontakt sa novinama Sun da bi obelodanio novinarima ono što je otkrio. Novine Sun odmah su objavile izveštaj, pozivajući se na arheološkog eksperta sa Univerziteta u Nju Jorku, profesora Čarlsa Ostera, koji se veoma zainteresovao za fenomen: "Ovo otkriće zaslužuje momentalnu inspekciju mesta. Osim toga, lokacija je ista ona koju je Platon opisao i ne možemo da ne ostanemo fascinirani". Međutim, Gugle daje novu izjavu u javnost: "Društvo Gugl negira bilo koju mogućnost povezivanja sa Atlantidom: slike koje postoje u toj zoni na Google Earth odnose se u stvarnosti na tragove koje ostavlja sonar prilikom očitavanja dna, a koje su se našle na stranicama GE."  Evo Guglovog stanovišta: 

 "It's true that many amazing discoveries have been made in Google Earth - a pristine forest in Mozambique that is home to previously unknown species, a fringing coral reef off the coast of Australia, and the remains of an Ancient Roman villa, to name just a few.In this case, however, what users are seeing is an artifact of the data collection process. Bathymetric (or seafloor terrain) data is often collected from boats using sonar to take measurements of the seafloor. The lines reflect the path of the boat as it gathers the data. The fact that there are blank spots between each of these lines is a sign of how little we really know about the world's oceans"


Dakle, Gugl ne isključuje mogućnost da se putem Google Earth može naći i Atlantida, ali ako ovako nastave da pravdaju čudne reljefe na dnu okeana (gle čuda, koji se nalaze na istom mestu koje i Platon opisuje), do otkrića Atlantide preko GE nikada nećemo doći.
Da fotografija nije lažna uverite se i sami i posetite donji link za Google Maps:

 http://maps.google.it/?ie=UTF8&ll=31.302022,-23.972168&spn=2.243442,5.603027&t=h&z=8

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...