Moj Trend
Swiss Halley agencija

7.4.11.

PET LOŠIH STVARI KOJE TE ČINE STARIJOM

Svakodnevni stres oksidiše kožu, ali postoje i loše navike koje čine starijom našu kožu mongo više od jednog napetog dana. Nije dovoljno samo lepo se obući, napraviti frizuru i našminkati se da bismo izgledali mlađe i lepše. Potrebno je negovati kožu svakodnevno. Postoji pet osnovnih neestetskih pojava na licu koje nas čine starijim. Evo koje su i kako ih se rešiti:
1.Tamne mrlje na licu
Tipične za starije osobe, ali se mogu pojaviti i u mladosti kao posledica preteranog izlaganja suncu. Čine kožu 10 godina starijom. Kako ih tretirati? Potrebno je koristiti kremu za sunce sa faktorom 30, jer se negativne posledice akumuliraju tokom godina. Ako primetite tamne mrlje na licu, one više ne mogu  da se otklone, ali se može sprečiti njihovo daljnje potamnjivanje. Za kamufliranje istih može pomoći samo podloga za puder i puder u prahu.
2.Zgasnut ten 
Koža koja nema blistavu boju čini vas starijim 5 godina. Veoma je važno dobro oprati lice, iako se ne šminkate, jer se na licu akumulira prašina i mrtve ćelije, koje čine da nam lice izgleda zgasnuto. Ujutru je dovoljno proći preko lica tonikom, dok je uveče potrebno temeljno pranje lica. Jednom nedeljno je preporučljivo uraditi piling kože lica, ali ako imate osetljivu kožu dovoljno je vlažnom krpom protrljati lice kružnim pokretima umesto klasičnog pilinga.
3.Suva koža
Tipična u zimskom periodu, ali za mnoge od nas predstavlja konstantni problem koji nas čini par godina starijima. Naravno, potrebno je svakodnevno nanositi dobru hidratantnu kremu na bazi karite putera, maslinovog ulja ili vazelina. Ako je vaša koža masna, dovoljno će biti naneti nemasni losion ili gel za lice. Ako se već naneli kremu a lice vam je i dalje zategnuto od suvoće? Problem se verovatno krije u ishrani. Budite obazrivi u konzumaciji šećera, jer preterana količina šećera uništava elastin i kolagen u koži. Pomozite vama i vašoj koži unošenjem puno povrća, zelenog čaja, jer su puni antioksidanata.
4.Naduveni podočnjaci 
Uzrok im je loša cirkulacija i nedostatak odmora. Hroničan umor stimuliše proizvodnju hormona stresa. Spavajte najmanje 7 konsekutivnih sati, jer pomaže u opuštanju kože. Takođe je veoma bitan položaj pri spavanju, sa stomakom na gore i jastukom koji blago podiže glavu, radi bolje cirkulacije. Pored toga je preporučljivo koristiti hladna pakovanja za podočnjake: stavite u zamrzivač mokri peškir, zatim ga prislonite na lice i držite 15 minuta. Kesasti podočnjaci će momentalno nestati. 
5.Crni podočnjaci 
Obično postoje četiri uzroka crnih podočnjaka: genetika, alergija, pogrešna dijeta sa jo-jo efektom i začepljen nos. U prvom slučaju jedino rešenje, ako su podočnjaci veoma vidljivi, jeste laser. U drugom slučaju, izbegavajte da dodirujete oči i koristite antihistaminsku terapiju. Što se tiče ishrane, potrebno je ne preterivati: pre svega izbegavajte drastične dijete i noćnu pomamu za hranom. Česta nagla promena telesne težine favoriše pojavljivanje crnih podočnjaka. Četvrti uzrok crnih krugova oko očiju jeste nazalna kongestija, tj. začepljen nos, te je preporučljivo prvo izlečiti prehladu, pa će automatski nestati i crni podočnjaci.

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...