Moj Trend
Swiss Halley agencija

11.4.11.

PROGLAŠENO NAJBOLJE VINO NA SVETU!

Najbolje vino na svetu nije ni francusko ni italijansko. Zove se Golan Heights Winery, izraelski podrum vina koji je ponudio najbolje vino ove godine na sajmu Vinitali iz Verone, najprestižnijem sajmu vina na svetu. Radi se o nagradi Gran Vinitaly, koja se smatra najrigoroznijom i najselektivnijom nagradom na svetu. 
 
Pobednički podrum vina sada ima pravo da na novoj etiketi boce doda i osvojenu nagradu i biće to jedino vino na svetu sa natpisom "najbolje vino na svetu za 2011. godinu". Ovaj vinski podrum osnovan je 1983. godine i nalazi se na Golanskoj visoravni, blizu grada Katzrin i zahvaljujući njemu, Izrael se uvrstio u internacionalnu mapu kvalitetnih vina. Ovaj izraelski podrum vina izvozi 20%  svoje proizvodnje u 25 zemalja, a SAD su najveće tržište.
Ove godine je bilo 105 članova stručnog žirija, izabranih enologa i novinara iz sektora vinarstva iz celog sveta, koji su imali veoma pozamašan zadatak da degustiraju vino iz čak 3720 boca u igri. Svaki član žirija degustirao je 50 vina svakoga dana održavanja sajma vina. Kako bi trka za nagradu bila pravedna, žiri nije znao o kojem vinu se radi prilikom degustacije, a degustiranje su pratili i javni beležnici.Dok svet sada ima tu čast da okusi najbolje vino na svetu, italijanskim i francuskim predstavnicima posle svega ostaje samo gorak ukus poraza u ustima.

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...