Moj Trend
Swiss Halley agencija

20.11.10.

5 LOŠIH NAVIKA NEGE LICA

Postoji 5 tretiranja kože lica koje trebaš izbeći kako bi ti lice u kratkom roku postalo lepo. To su radnje kojih nismo ni svesni, a koje na duži period oštećuju kožu lica.

Za brigu o licu nije dovoljno dva puta dnevno naneti kremu i tako potrošiti puno novca. Ponekad zaboravljamo da postoje tretiranja kože koje svakodnevno radimo, a koja mogu kako poboljšati tako i pogoršati stanje našeg lica, koje je svakodnevno izloženo spoljnim faktorima suncu, hladnoći, vetru i smogu. Zato počnimo da eliminišemo 5 osnovnih loših navika koje svakodnevno štete našoj koži lica i primetićemo odmah poboljšanja!

1. Izaberi prikladan sapun.  Na žalost postoji loše opšte mišljenje da su svi sapuni isti, što nikako nije tačno. Pre svega moramo koristiti različite sapune za lice, ruke i telo. Prosto je neverovatno da se jedan te isti sapun koristi za sve tri stvari. Koža lica je mnogo osetljivija u odnosu na ruke i telo. Izaberi sapun koji sadrži manje hemijskih supstanci, kao poznati SD-40 i izoporopilni alkohol, koji su veoma rasprostranjeni u sadržaju deterdženata, ali isušuju i upaljuju lice.

2. Ne koristi preterano piling za lice. Čistoća lica jeste bitna, ali ona dubinska čistoća nema potrebu da se praktikuje često, jar ćeš tako samo učiniti kožu preosetljivom. Danas na tržištu postoje proizvodi na bazi alfa-hidroksid kiselina prikladnih u borbi protiv imperfekcija kože lica. Takvi proizvodi za lice treba umereno koristiti, naročito ujutru, kada je koža lica osetljivija.

3. Ne hidriraj kožu ni previše ni premalo. Osnovni savet stručnjaka za lepotu je "ishrana" kože, naročito ako je ona previše suva. To je dobar predlog, ali pazi da ne preteraš, jer ćeš tako otežati kožu lica. Najbolje bi bilo piti puno vode i korisiti kreme koje nisu masne i koje treba da nanosiš polako i po malo.

4. Peri lice pre spavanja. Leći u krevet uveče, a prethodno ne oprati lice, zaista je loša navika zbog koje ujutru lice izgleda umorno, naročito sa šminkom, koja se do ujutru osuši na licu. Uveče je potrebno prvo ukloniti šminku uljem za šminku za senzitivnu kožu, zatim oprati lice nežnim sapunom. 

5. Izbegavaj da koristiš stare preparate za šminkanje. Verovatno ti se desilo da nisi bacila ruž sve dok se nije potrošio. Možda je prošlo čak više od godinu dana. Šminka ima rok trajanja i kako vreme prolazi sve je manje kvalitetna. Preporučljivo je kremastu šminku u letnjem periodu držati u frižideru. Neke šminke se nanose i rukama, koje možda nisu dobro oprane, pa se bakterije lako nastanjuju na sunđer za puder, na primer, ili na aplikator za senku za oči. Osim toga, desi se da nam prijateljica pozajmi ruž za usne,a ne znaš kome je sve ona pozajmila isti taj ruž, pa je vrlo moguće da na njemu ima bakterija ili virus herpesa. Najbolje je koristiti samo sopstvenu šminku, ne pozajmljivati ni od koga, niti pozajmiti nekome!

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...