Moj Trend
Swiss Halley agencija

19.11.10.

6 ZLATNIH PRAVILA SREĆNE LJUBAVNE VEZE

Postoje ljubavni parovi koji posle mnogo godina zajedničkog života i dalje razmenjuju poglede zaljubljenosti kao prvog dana, kao i što postoje parovi koji su večito u nekoj nervnoj krizi. Ljubavna hemija je komplikovana i svaka ljubavna priča ima sopstvena pravila, ali ipak postoje ponašanja i pravila koja omogućavaju poboljšanje života u dvoje.
Ne radi se ni o kavkvim tajnim formulama, već o načinima ophođenja koji se vremenom mogu izgubiti, ali i vratiti. To znači da nije dovoljno samo po sebi "biti zajedno" pa da stvari funkcionišu. Održavati živom strast u ljubavnoj vezi jeste sposobnost koja mora da se vežba, a koju srećom nije teško naučiti.

Evo 6 pravila ponašanja iza kojih se krije recept sreće u dvoje:

Pravilo 1.: Naći trenutak za romantiku
Stvori male romantične momente u neočekivanim prilikama. Naravno, ne zaboravi rođendane i godišnjice, ali gest ljubavi je cenjeniji ako se desi bez nekog posebnog razloga. Naći često vremena za specijalne momente nije lako, ali nekada je dovoljan poljubac više, držanje za ruke u svakoj prilici. Imaš 15 minuta vremena za odmor? Ne gledaj TV, prepusti se nežnim dodirima.

Pravilo 2.: Izbegavaj "niske udarce"
Čak i u teškim trenucima, tokom svađe, izbegavaj zabranjene udarce koji previše pogađaju, uvrede koje samo produbljuju sukob. Ne postoji ljubavna veza bez jače rasprave i sukoba, ali ako uspeš održati svađu na civilizovan nivo i na konstruktivan dialog, izbećićeš rane koje bi vremenom postale bolna tačka. Dakle, nema napada na ličnost i gledaj da izbegneš groznu rečenicu: "lepo sam ti rekao/la"

Pravilo 3.: Neguj lične strasti
Teretana, fudbal, grupa prijateljica, filmovi, muzika... ako vas interesuju različite stvari, to ne znači da se tako udaljavate jedno od drugog. Naprotiv, brinuti o sopstvenom " životnom prostoru" je izraz poverenja u ljubavnoj vezi. Potrebno je nekad napraviti male pauze u odnosu dvoje ljudi, kako ne bi došlo do osećaja gušenja u vezi. To nam omogućava da više cenimo svaki trenutak proveden sa voljenom osobom i da cenimo sopstveno biće, razvijajući samopoštovanje.  Dakle, napravi mesta za svoje hobije, naročito jer ćete u dvoje imati više tema za razgovor.

Pravilo 4.: Podelite zajedničke planove
Imati zajedničke interese jednako je važna kao i imati sopstvene,  što pomaže istraživanju novih zajedničkih horizonata i jača slatki teret iskustva u dvoje.  To može da bude na primer putovanje, sportska aktivnost, uređenje kuće... ujediniti snage u svrhu zajedničkog plana stvara osećaj zajedništva i time povećava hemiju u vezi.

Pravilo 5.: Održati vatru živom
Nema sumnje, libido ima osnovnu ulogu u hemiji ljubavi i nije tačno da se privlačnost vremenom gubi, več se menja  i moramo se prilagoditi toj činjenici. Bitno je ubrizgati malo elektriciteta u vezu i nikad ne gubiti želju za eksperimentisanjem, potrebom da se isprobaju nove stvari. Nekad je dovoljno čak vratiti se na početak veze, kada ste se prepuštali ljubavi i strasti 24 časa dnevno.

Pravilo 6.: Ne zaboravite zašto ste zajedno
Kako bi ljubavna veza opstala godinama, potrebno je međusobno poštovanje. Da bi to uspeo, probaj da se zamisliš u ulozi izvan veze, gledaj u partnera kao da ga gledaš prvi put i videćeš opet iste one njegove osobine koje su krive što si se u njega zaljubio/la.  Napravi jednu listu njegovih najboljih kvaliteta i često svog partnera obasipaj komplimentima. Kome još ne prija da nam se kaže kako smo fantastični?  

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...