Moj Trend
Swiss Halley agencija

27.11.10.

NAJČUDNIJI ZAKONI SVETA

Najčudniji zakoni? Ne, to nisu balkanski zakoni. U svetu postoje svakakvi, veoma su zabavni, zasmejavaju, ali nisu nimalo neozbiljni. Neki od njih, ako se ne poštuju, prete kaznom zatvora.


Od kada je engleski Tajms obelodanio spisak najčudnijih zakona iskopanih po svetu, saznali smo da u Francuskoj nikako ne smemo nazvati imenom Napoleon našu svinju. Saznali smo da je u Alabami zabranjeno voziti auto sa povezom na očima, a u Londonu osoba koja ima kugu ne sme uzeti taksi. Žene u Floridi ne smeju praktikovati padobranstvo nedeljom, a u Vermontu žena mora tražiti pismeno odobrenje muža ako želi staviti veštačke zube. 
Kanada: imajući u obzir da postoji veliki broj gvozdenog novca od jedan cent, zabranjeno je pri jednoj kupovini dati više od 25 gvozdenjaka od jednog centa.
Japan: mnogi proizvodi kupljeni u Evropi, a kojima nije potreban lekarski recept, mogu biti ilegalni u Japanu. Jedan od proizvoda je na primer bočica kapi za nos. Bolje da imate upalu sinusa nego da završite u zatvoru.
Singapur: zabranjeno ostavljanje prljavštine za sobom u javnom toaletu.
Švedska: zabranjena prostitucija, ali ne za prostitutke, već za klijenta, koji rizikuje novčanu do čak zatvorske kazne.
Nemačka: ako imate nameru da putujete sa svojim psom u Nemačku, raspitajte se o uslovima i zabranama posedovanja pasa "opasne" rase (izmišljene kategorije). 
Jugoistočna Azija: Doček Nove Godine se slavi gađanjem balonima napunjenih vodom i slično "kupanje". Ali u Kambodži je zabranjeno takvo slavlje obeležiti pištoljima na vodu. 
Tajland: zaboravite psovanje u ovoj zemlji, naročito ako imate nameru da uvredite monarhiju, ne gine vam zatvor. 
Finska: ako se zadesite u taksiju, taksista će ugasiti radio. Ne zato da bi počeo razgovor sa vama, već zato što se slušanje muzike smatra javnim slušanjem, što ugrožava autorska prava.

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...