Moj Trend
Swiss Halley agencija

3.12.10.

KAD SE LJUBAV RODI PREKO INTERNETA

Internet je oborio sve granice za sve one osobe koje se u ljubavnoj vezi često osećaju uzdržanima, zbog stidljivosti ili zbog straha. U mnogim slučajevima,  internet olakšava život, pa tako i način upoznavanja, ali je isto toliko i rizičan element za one osobe koje ne znaju osnove sigurnog i ispravnog rukovanja.


Internet? U redu, ali oprez! 
Ovom moćnom načinu komunikacije potrebno je prići sa oprezom, sjedinjujući iskustva iz realnog sveta sa iskustvima sa interneta, i postaviti "filtere" kako se ne biste izgubili u širini mreže. Sasvim je normalno ako želiš naći partnera ovim putem, ali nije normalno odstupati od uobičajenih parametara prilikom upoznavanja.

Zbogom stvarnim odnosima
Čat je jednostavan način da se nečija ličnost oslobodi prejakih socijalnih barijera. Problem nastaje jer se sve više osoba udaljava od odnosa "licem u lice" koji je neizostavan činilac uravnoteženog života. Te osobe radije biraju virtuelne odnose koji njihovoj ličnosti oduzimaju socijalan karakter i projektuju stvarnost u gomilu iluzija.

Zamena uloga
Unutar čata, svako je slobodan da koristi fantaziju prilikom predstavljanja. Sasvim je moguće da upoznaš ljude koji tvrde da su suprotnog pola od onog stvarnog, ili da drugačije izgledaju, da ne govore istinu o svojim godinama, slobodnom statusu, naročito o imenu. Na taj način osobe uspevaju da prebrode strah i stidljivost, uspevajući da se infiltriraju u društvene odnose. Budi svestan te činjenice svaki put kada se upoznaješ sa nekim preko interneta.  

Začinjena čatovanja
Hot čatovanja, tačnije čatovi eksplicitnog sadržaja, su najpraćeniji i najviše kontrolisani od strane više moderatora, osim u slučaju kada se sami korisnici odluče na privatno slanje poruka i slobodno izražavanje. Treba napomenuti da takva vrsta popularno nazvanog sajberseksa nije samo po sebi loše, problem nastaje kada to preraste u jedinu intimnu aktivnost osobe.  

Pravila osvajanja
Korisno bi bilo poslušati sledeći savet kada imaš nameru upoznavati se preko interneta: obavezno napravi poseban imejl koji ćeš koristiti iskučivo u svrhe dopisivanja sa kontaktima preko čata, i nikako ne piši ime i prezime u imejl. Počni da praviš rigoroznu selekciju profila na osnovu karakteristika koje te interesuju, kao na primer godine i grad, imajući uvek u vidu da čak ni to možda nije istinito.

Opreznost je obavezna kako bi se izbegla neprijatna iznenađenja i ružna iskustva. Ako posle dugoročnog čata obostrani interes i dalje postoji, pređi na sledeći korak, a to je telefonski poziv ili skajp razgovor. I u ovom slučaju pazi da ne otkriješ lične podatke sve dok vaše poznanstvo nije dovoljno intimno. Treći korak može da bude i fizički susret, ali obavezno je organizovati ga na mestu gde ima puno ljudi i pre toga javiti nekome od tvojih prijatelja ili porodice da odlaziš na sastanak uživo sa osobom koju znaš preko interneta. Neretko se dešava da "susret licem u lice" bude razočaravajući i da se iluzija virtuelnog odnosa raspukne kao balončić od sapunice, kao što može da ispuni očekivanja i preraste u ljubavnu vezu. Dva su faktora bitna u tom slučaju: 1)verodostojnost reči tvog internet poznanika i 2)očekivanja sa tvoje strane.

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...