Moj Trend
Swiss Halley agencija

3.12.10.

PRETPRAZNIČKA DIJETA

Pre svakog božićnog prejedanja, neki od nas pokušavaju da skinu koji kilogram. Naročito to čine žene, kojima je bitno da se uvuku u usku haljinu koju su kupile samo zbog novogodišnje noći. Pa, drage moje, evo par korisnih saveta koji će vam pomoći u vašem naumu da na zdrav način izgubite kilograme do najluđe noći.
 
 

Strategija 
Pre svega fiksirajte se za REALAN cilj. Nema smisla misliti kako se može izgubiti 25 kg za jedan mesec. Dovoljno je izgubiti 5 kg kako biste izgledale super za Novu Godinu, a ko slavi katolički Božić, može bez griže savesti sesti 25. decembra za praznički sto(ali samo tog dana). Izaberite niskokaloričnu dijetu od 1400 kalorija dnevno, po mogućnosti bez nezasićenih masti i alkohola. Ali to ne znači da treba očajnički brojati svaki zalogaj, svodeći obrok na jedan gram.Naprotiv, naučite da sami sebi čestitate uspeh disciplinovane dijete jednim nedeljnim obrokom po vašoj želji, bilo da je to parče torte ili čokoladica. Potom nastavite u dobrom ritmu dijete.

Zimske tečnosti 
 Zima polako pokazuje svoje ledene zube i moramo naći načina da se ugrejemo. Iskoristite tu priliku da se utapate u litrima vrućeg čaja ili kafe od ječma. Takozvana hidroterapija ima blagotvorno dejstvo po organizam: putem unošenja vruće vode mišići se opuštaju, znojenje se povećava što nas oslobađa toksina iz organizma, a ujedno pospešuje cirkulaciju. Prvi rezultati se vide na struku, kao i na koži.


Malo vežbe

Ne zaboravite da se fizički aktivirate. Iako je u ovim kišnim i snežnim danima kišobran naš najbolji drug, kada vam on nije potreban pokušajte da pešačite što je moguće duže, recimo sat vremena odlučnim korakom. U danima sa padavinama, razvucite strunjaču na pod i počnite sa par vežbica koje ćete povećavati lagano iz dana u dan.

Zeleni izazovi
Nabavite gomilu povrća i kuvajte ih brzo, bez čitanja recepata iz nekog zabačenog kuvara. Povrće koje se može sirovo jesti, nemojte kuvati. Jedna lepa dekorisana salata, recimo nadevena svežom paprikom, rendanim šargarepama, paradajzom, zelenom salatom i sve to zaliveno kriškom limuna i ekstra-devičanskim maslinovim uljem. Igrajte se šarenim povrćem, jer boje donose radost. Za veče napravite čorbu od povrća, ili supicu od bundeve,spanaća i šargarepe. Kuvajte povrće na pari ili rendano u rerni.
Shvatite ovu božićnu dijetu kao poklon za vaš organizam.

 

Нема коментара:

Zakon privlacenja-kljuc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...